Attigo TT

[VIDEO] Plaatjes draaien is iets wat iedereen wel kan. Maar het vergt iets meer vaardigheden om te kunnen mixen en scratchen als een professionele DJ. Er zijn in ieder geval vele soorten mix systemen waar je op zou kunnen oefenen. We kennen bijvoorbeeld al de vinyl, cd en de mp3-draaitafels. Geheel nieuw is de door Scott Hobbs ontwikkelde Attigo TT. Dit DJ systeem geeft het mixen van muziek een geheel nieuwe dimensie. Scott Hobbs was student aan de Universiteit van Dundee die voor zijn eindstudie een interactieve draaitafel ontwikkeld heeft die met touchscreens werkt. In plaats van draaischijven, platen of cd’s krijgt de DJ de beschikking over twee grote touchscreens. Net als bij een traditionele draaitafel heeft de DJ verschillende mogelijkheden zoals loopen, samplen en scratchen van muziekfragmenten. De grootte van de draaitafel is ongeveer hetzelfde als die van een traditionele draaitafel waardoor de fysieke interactie tussen de DJ en zijn draaitafel bijna hetzelfde en dus natuurlijk blijft. Maar waar deze draaitafel veel verder gaat dan zijn voorouders is de flexibiliteit, vrijheid en de vele extra mogelijkheden die het de DJ biedt.

Het is niet voldoende om muziekfanaat te zijn, je moet ook waveforms begrijpen. Waveforms zijn de digitale weergave van de geluidsgolven van de muziek. Om hiermee te kunnen werken en mixen, moet je patronen herkennen. En nog vliegensvlug ook.

De lay-out is vrij simpel. Je hebt een basisconsole in het midden en links en rechts twee touchscreens die waveforms verticaal weergeven. Dat vergt een compleet nieuwe vaardigheid, daar waveforms normaal gesproken horizontaal worden weergegeven.

Je kunt de waveforms bewegen door ze aan te ?tippen? met je vinger en vervolgens te slepen. Wanneer je een geoefend geluidstechnicus bent en de waveforms herkent, kun je theoretisch gezien met deze tafel mixen, zonder ook maar ??n geluid te horen. In Het feit dat je de muziek niet alleen hoort maar ook ziet, vergemakkelijkt de baan van een DJ. Enige oefening zal dit ongetwijfeld kosten. Het zal ook nog enige tijd duren voordat het product daadwerkelijk op de markt komt, want dit is nog maar een prototype.

Offici?le website

Trefwoorden: , , , , , , , ,

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archief

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP