Beïnvloedt 3 jaar oude BP-ramp ons klimaat?

De mainstream media bericht er weinig over, maar drie jaar (21 april 2010) na de milieuverwoestende ramp met het ontplofte olieplatform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico voor de kust van de Verenigde Staten, zou de theorie van de klimaatwetenschappers Lord Stirling, Gianluigi Zangari en dr. Bill Deagle – dat de golfstroom vrijwel is stilgevallen door de olievlek – wel eens kunnen kloppen.

De Noord Atlantische Golfstroom is volgens het team ‘dood’, waardoor Ierland, de Britse eilanden en Noordwest Europa nauwelijks nog warmte krijgen toegevoerd.

De zee- of golfstroom in de Golf van Mexico is de motor van de warme golfstroom, die dwars over de Atlantische Oceaan naar de wateren rondom Europa wordt gestuwd. Deze golfstroom zorgt voor een gematigd klimaat in zowel de hele Oostkust van de Verenigde Staten als in vrijwel heel Europa, inclusief België en Nederland.

De warme ‘rivier’ in de veel koudere Atlantische Oceaan beïnvloedt de condities tot zo’n 11 kilometer hoogte in de atmosfeer. De jetstream die daar met ruim 300 kilometer per uur waait wordt normaal aangestuurd door die ‘warme rivier’ in de Atlantische Oceaan. Omdat de warmere Golfstroom echter is verdwenen of fors is gereduceerd, is dit proces stilgevallen.

De Belgische weerman Frank Deboosere volgt de ontwikkeling op zijn website.

001
krimineel.com

In de Golf van Mexico sterven er nog steeds dolfijnen en schilpadden ten gevolge van de olieramp met het boorplatform Deepwater Horizon, nu bijna drie jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek van de National Wildlife Federation.

002
krimineel.com

Een voorspelling van het European Centre for Medium-Range Weather Forecasts (ECMWF) voor de maanden juni, juli en augustus voorspelt weinig goeds. Zowel België als Nederland bevinden zich in een zone, die gekenmerkt wordt door lager dan normale temperaturen.

De meteorologische lente eindigt op 31 mei. 1 juni start de zomer…

Bronnen:
Nieuwe ijstijd vrijwel zeker nu Golfstroom verstoord blijft
BP-olieramp: olie-oplosmiddel maakte water 52 keer toxischer
BP Olieramp 2 jaar later: Gemuteerd zeeleven – Garnalen zonder ogen, krabben zonder klauwen!
Apocalypse Now: BP-olielek nooit meer dicht

Trefwoorden: , ,

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archief

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP