Zodiac

Zodiac (2007), de nieuwe film van regisseur David Fincher bekend van: ?Alien 3? (1992), ?Se7en? (1995), ?The Game? (1997), ?Fight Club? (1999) en ?Panic Room? (2001).

Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van een beruchte seriemoordenaar die in de jaren ’70 in San Francisco huishield. Deze moordenaar, die nooit opgepakt is, liet vreemde aanwijzingen en brieven achter bij zijn slachtoffers. Deze methode en het feit dat hij nooit is opgepakt geeft hem nog altijd een legendarische status?

De Zodiac Killer was een seriemoordenaar die actief was in Noord-Californie tussen december 1968 en oktober 1969. Hij dankt zijn naam aan de brieven die hij tot 1974 naar een aantal kranten stuurde, waarin hij zichzelf Zodiac noemde. In deze brieven waren een aantal cryptogrammen opgenomen, waarvan er drie nog steeds niet zijn opgelost.
De brieven begonnen vaak met de zin “This is the Zodiak speaking” en waren ondertekend met een kruis door een cirkel, het zogenaamde Zodiacteken, waarachter het aantal geclaimde slachtoffers werd vermeld. De Zodiac had het voornamelijk voorzien op paartjes, die om begrijpelijke redenen de afzondering hadden opgezocht. Hoewel hij in de brieven naar de kranten claimde 37 mensen vermoord te hebben kunnen er slechts 5 moorden met zekerheid aan hem worden toegeschreven. Twee slachtoffers overleefden zijn moordaanslag. De identiteit van de moordenaar is tot op de dag van vandaag onbekend hoewel het onderzoek nog steeds gaande is.

Dit is inmiddels de vierde film op 3 jaar over hetzelfde onderwerp, die andere zijn: ?The Zodiac? (2005), ?The Zodiac Killer? (2005) en ?Curse Of The Zodiac? (2007).

Wanneer in de bioscoop?
Nederland: 31 Mei 2007
Belgi?: 6 Juni 2007

Trailer
[youtube 8dWgRfb17-M nolink]

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP