Rechtzaken zijn meestal serieuze kost. Toch gebeurt het wel eens dat mensen of bedrijven om wel heel bizarre redenen voor de rechter gedaagd worden…

1. In 1999 daagden de ouders van de 27-jarige Daniel Dukes, die naakt en dood op de rug van een ‘killer whale’ in SeaWorld Orlando werd aangetroffen, het themapark voor de rechter voor miljoenen dollars. De ouders beweerden dat de gevaarlijke orka gepromoot werd als een echte knuffelbeer.

2. Een man die in 1997 zijn naam veranderd had in ‘Jack Ass’, daagde mediagigant Viacom (eigenaar van MTV) voor de rechter voor 10 miljoen dollar. Hij beweerde dat de populaire show Jackass, die voor het eerst op de buis kwam in 2000, zijn naam had geplagieerd.

3. In 1995 werd hamburgerketen Wendy’s vervolgd, omdat een vrouw een menselijke vinger in haar chilisaus zou hebben aangetroffen. Na onderzoek bleek dat de vrouw zelf het geamputeerde lichaamsdeel in haar maaltijd had verstopt. Door de negatieve publiciteit zou de fastfoodketen 2,5 miljoen dollar aan inkomsten hebben verloren. De vrouw werd veroordeeld tot negen jaar cel.

4. In 2000 daagde een Californische surfer een rivaal voor de rechter omdat hij “zijn golf zou hebben gestolen”. De zaak werd geseponeerd, omdat er geen overeenkomst werd bereikt over de schadevergoeding die iemand moet krijgen die moet toekijken “dat een golf die voor jou bedoeld was door iemand anders wordt ingepikt”.

5. Een vrouw die dronken werd tijdens een bedrijfsfeestje en haar auto vervolgens in de prak reed, daagde met succes haar werkgever voor de rechter omdat die haar had toegestaan om te rijden – zelfs nadat de firma haar een taxi had aangeboden. De vrouw kreeg 300.000 dollar toegewezen, nadat ze gepleit had dat haar baas haar belet moest hebben om naar huis te rijden in een sneeuwstorm.

6. In 2006 daagde Allen Heckard basketballegende Michael Jorden en Nike-stichter Phil Knight voor 832 miljoen dollar voor de rechter. Heckard claimde dat hij permanente verwondingen en emotionele schade had opgelopen omdat mensen hem vaak verwarden met Jordan. Heckard trok uiteindelijk zelf de stekker uit zijn rechtzaak.


7. Bierliefhebber Richard Overton sleepte bierbrouwer Anheuser-Bush voor de rechter omdat de producent zijn beloftes uit de reclames niet zou nakomen. Hoeveel ‘Bud Light’ de man ook dronk, hij kreeg de schaars geklede vrouwen uit de reclames nooit te zien. In 1991 begon hij zijn rechtzaak. In eerste instantie werd de zaak afgewezen, maar Overton trok naar het Hof en won.

8. Een man die in het publiek zat vervolgde NBC’s Tonight Show voor 22.000 dollar nadat hij in het oog geraakt werd door een gratis t-shirt dat het publiek ingegooid werd door de zaalopwarmer.

9. In 1999 daagde een Canadese toerist Starbucks voor de rechter, omdat een kapotte toiletbril in 1 van de filialen zijn penis zou hebben beschadigd. De man beweerde dat hij voorover boog om toiletpapier te pakken en dat de toiletbril verschoof, wat ertoe leidde dat zijn geslachtsdeel tussen de bril en de toiletpot vast kwam te zitten. Swarek eiste 1 miljoen dollar, terwijl zijn vrouw een half miljoen eiste omdat haar man haar niet meer kon bevredigen.

10. Een muziekliefhebber daagde de stad San Diego voor de rechter wegens “emotioneel trauma” dat hij had opgelopen op een Elton John/Billy Joel-concert. Het ging de man niet om de muziek, maar om een vreemd tafereel dat hij achter de schermen had gezien: vrouwen die de mannentoiletten gebruiken. De man zei “ongelooflijk geschokt” te zijn, en stelde dat zijn privacy geschonden was door de vrouwen die de mannenwc’s gebruikten omdat er lange rijend voor de vrouwentoiletten stonden. De man verloor de zaak.

Bron: The Mirror en Nieuws.be

Trefwoorden: ,

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP