Fouten in bed

[LEESVOER] Mannen denken allang niet meer dat zij alles weten van seks, en altijd alles juist doen. Maar beseffen ze ook wat ze fout doen? Twee Amerikaanse sekstherapeuten, Tristan Taormino and Lou Paget, zetten de zes meest voorkomende fouten op een rijtje.

Fout nummer 1: Je weet wat zij wil
Je weet wat ze wil, denk je. Toch? Fout gedacht. “De meeste mannen baseren hun ‘kennis’ op hun ervaring met vrouwen. Maar vrouwen zijn niet allemaal dezelfde. Dat geldt overigens niet alleen voor het seksleven, maar ook voor de relatie zelf.” Hoe je het dan te weten komt? Voorzichtig uitproberen en/of er proberen over praten, zijn nog altijd de beste manieren.

Fout nummer 2: Je hebt alles wat ze nodig heeft
Mannen zijn gevoelig voor het gebruik van een vibrator tijdens het liefdesspel. Ze voelen zich tekortschieten als het gebruikt wordt liefdesspel. “Maar de waarheid is dat sommige vrouwen pas kunnen klaarkomen door een trilling die niet kan bereikt worden door de mens. De vibrator is een hulpmiddel, geen vervanger.”

Fout nummer 3: Je weet wat leuke seks is
Mensen kunnen zich maar moeilijk inbeelden dat anderen niet hetzelfde ervaren of willen dan zij. De kloof is groot tussen mannen en vrouwen: ze hebben een heel ander idee over wat leuk is bij seks.

“Voor mannen is penetratie het grootste genot, en meestal staan ze er niet bij stil dat dat voor vrouwen niet het geval is. De binnenkant van de vagina is veel ongevoeliger dan de delen erbuiten.” Nog iets om op te letten mannen: diep stoten is misschien leuk voor jou, maar niet altijd voor de vrouw.

Fout nummer 4: Je weet de weg
Hoewel de meeste mannen de vrouwelijke lichaamsdelen nog wel kunnen benoemen, wil dat niet zeggen dat ze begrijpen hoe ze werken. Bijvoorbeeld: de kans dat een vrouw een orgasme krijgt van penetratie is klein. En ja de clitoris is belangrijk, maar hoe er naartoe gewerkt wordt is nog veel belangrijker. Het is niet het equivalent van een penis, dus een sprint hoeft het ook al niet te worden. Om het nog ingewikkelder te maken: niet elke vrouw is even gevoelig aan haar clitoris, anderen zijn overgevoelig. Proberen en vragen is (alweer) de boodschap!

Fout nummer 5: Opgewonden vrouwen zijn altijd ‘nat’
“Een echte mythe”, zo noemen de experten het. “De hoeveelheid vaginaal vocht is afhankelijk van vrouw tot vrouw: sommigen hebben er altijd veel, anderen maar af en toe, nog anderen maar zelden. Het kan veranderen met de hormonenspiegel of onder invloed van stress of medicatie.” Als de vaginale droogte de penetratie beperkt, kan gebruik gemaakt worden van glijmiddel.

Fout nummer 6: Zwijgen is goud
Over seks zwijg je beter niet: als jij niet zegt wat je leuk vindt, hoe kan zij dat dan weten? Breng het subtiel en met respect. Dus niet haar hoofd in je schoot duwen, maar wel extra benadrukken wat jij lekker vindt.

(bron: seksandbody.blogspot.com)

Trefwoorden: ,

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archief

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP