Renzo Zorzi

[VIDEO] Tom Pryce kwam ongelukkig aan zijn einde na een bizarre crash met een baancommissaris op het circuit van Kyalami, Zuid-Afrika op 5 maart 1977. Op het einde van de 21ste ronde kreeg Renzo Zorzi te kampen met een gebroken uitlaat. Dit had een klein brandje veroorzaakt. Zorzi’s bolide kwam tot stilstand naast het circuit in een blind recht stuk. Twee baancommissarissen stonden aan de overkant van de baan en beslisten om het circuit over te steken en het vuurtje te blussen. Op dat moment, passeerden plots de bolides van Tom Pryce en Hans-Joachim Stuck zij aan zij. Stuck’s bolide passeerde net voorbij beide baancommissarissen. Pryce kon ??n van de commissarissen, de 19-jarige Jansen Van Vuuren, niet meer ontwijken, en raakte hem op hoge snelheid.

Jansen Van Vuuren was op slag dood. De impact op de bolide van Tom Pryce was niet zo groot, alleen de voorvleugel was wat beschadigd. Maar Van Vuuren’s brandblusser die hij bij zich had, raakte Tom Pryce vol op het hoofd. De klap was zo zwaar dat Pryce’s helm honderden meters ver werd weggeslingerd. De bolide van Pryce reed nog een eindje verder op het rechte stuk, en week lichtjes af naar rechts. Jacques Lafitte, die niet wist wat er zich zojuist afgespeeld had, haalde Pryce’s wagen in en wanneer ze Crowthorne bereikten, haakten ze in mekaar. Een woedende Lafitte ging naar Pryce toe en zag toen met afschuw het levenloze lichaam van de onfortuinlijke coureur.

Bij een snelheid van 270 km/h miste Hans-Joachim Stuck ze op een haartje na. Maar een fractie van een seconde later reed Tom Pryce frontaal in op de achterste baanhulp en slingerde hem meters de lucht in. De 19-jarige Jansen Van Vuuren, was op slag dood. Ieder bot in zijn lichaam was gebroken. Het lichaam was door de klap onherkenbaar verminkt. Men kon alleen maar vaststellen dat het Van Vuuren was, toen de racedirecteur alle baancommissarissen bij hem riep en hij niet kwam opdagen.

Trefwoorden: , , , , , ,

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archief

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP