Moringa Oleifera

[AFBEELDINGEN] De Moringa is één van de meest bruikbare en veelzijdige gewassen die er bestaan. Door de rijkdom aan vitamines, mineralen en eiwitten is de Moringaboom een rijke bron van voedingstoffen. Biochemici noemen de Moringaboom de eiwitrijkste plant die ooit ontdekt is. Per gram bevatten verse moringabladeren vier keer zoveel calcium als melk, zeven keer zoveel vitamine C als sinaasappels, drie keer zoveel kalium als bananen, drie maal zoveel ijzer als spinazie, vier maal zoveel (pro-)vitamine A als worteltjes en evenveel eiwit als in eiren.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Moringa supervoeding

Moringa Oleifera is gemakkelijk te kweken en gedijt goed in droge gebieden en op zeer marginale gronden. Moringa Oleifera bezit een enorme groeikracht. In het eerste jaar kan hij al een hoogte van 3 meter bereiken. De bladeren en vruchten zijn dan ook gelijk te gebruiken. Moringa kan 12 meter hoog worden.

Naast voeding kent de Moringaboom nog vele andere toepassingen en mogelijkheden:

? Door zijn enorme groeikracht kan de Moringa effectief worden ingezet in de strijd tegen woestijnvorming en klimaatverandering.

? De zaden van Moringa worden gebruikt bij het zuiveren van water. Studies hebben aangetoond dat deze eenvoudige zuiveringsmethode niet alleen waterverontreiniging tegen gaat maar ook de schadelijke bacteriën in water vermindert. Door gebruik te maken van deze zaden zijn mensen niet langer afhankelijk van uit het westen afkomstige kostbare middelen.

moringa zaden…

? Onderdelen van Moringa Oleifera worden gebruikt binnen de geneeskunde. Onder andere de Indiase ayurvedische geneeskunde maakt er gebruik van. Maar ook westerse artsen in ontwikkelingslanden gebruiken de bladeren als medicijn. Zo worden ze wegens het hoge ijzergehalte voorgeschreven bij bloedarmoede. Daarnaast zou het gebruik van de bladeren door het hoge gehalte aan caroteen oogziektes kunnen voorkomen.

moringa medicijn…

? Moringa kan worden gebruikt als een waardevolle toevoeging aan veevoer en visvoer. Daarnaast kan het sap van moringabladeren worden gebruikt als groeihormoon. Door bemesting met moringa kan de oogstopbrengst van bijna elk gewas flink worden vergroot.

moringa voor dieren…

? De olie die gemaakt wordt van de Moringa zaden kan verwerkt worden tot smeerolie en lampenolie.

? Onderzocht wordt of de Moringa olie ook gebruikt kan worden voor biodiesel.

? Van het hout van de Moringa wordt papier gemaakt en van de schors wordt touw gemaakt.

? Moringa kan verwerkt worden in huidverzorgingsproducten

(bron: miracletrees.org)

Trefwoorden:

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archief

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP