Suske en Wiske

[VIDEO] De eerste beelden van de splinternieuwe Suske en Wiske-film zijn verschenen, die eind dit jaar in de bioscopen moet gaan draaien en gebaseerd zal zijn op de strip ?De Texasrakkers?. Standaard Uitgeverij en de erfgenamen van Willy Vandersteen hebben hierover een overeenkomst bereikt met het Vlaamse productiehuis Skyline Film & Television, bekend van o.a. Stille Waters, Aspe en de bioscoophit De Indringer. Volgens Helena Vandersteen, de weduwe van geestelijk vader Willy Vandersteen, gaat het om een driedimensionale animatiefilm. Met de zeventig minuten durende rolprent, waarvan nu een eerste trailer beschikbaar is, is naar verluidt een budget van ruim acht miljoen euro gemoeid.

Behalve in Nederland en Vlaanderen wil het duo als Bob & Bobette (Frankrijk), Spike & Suzy (Engeland) en Ulla & Peter (Duitsland) straks ook de rest van Europa veroveren. Skyline Film & Television wil vervolgens elk jaar een nieuwe Suske en Wiske animatiefilm maken. De bedoeling is om in totaal 13 verhalen te verfilmen. Volgende titels die mogelijk voor het witte doek bewerkt gaan worden zijn: De apekermis, De Knokkersburcht, De stemmenrover en De kleppende klipper. Nadat de verhalen in de bioscopen zijn vertoond zullen ze worden bewerkt tot tv-series. Suske en Wiske zagen in 1945 voor het eerst het levenslicht in de Belgische krant De Standaard. Behalve ruim driehonderd albums verscheen eerder in de jaren tachtig al wel een poppenreeks, terwijl in 2004 het avontuur ?De Duistere Diamant? werd verfilmd. Dat gebeurde echter met echte acteurs. ‘De Texasrakkers’ zal vanaf Kerstmis 2008 in de bioscoop te zien zijn.

Offici?le website

Trefwoorden: , , , , , , , , ,

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archief

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP