De illegale drugsmarkt wereldwijd is uitgegroeid tot een industrie van 320 miljard dollar per jaar. Drugsgerelateerde geweld neemt vooral in Mexico en Afghanistan toe. Hier zijn een handvol recente beelden van de ruige wereld van illegale drugs in de hele wereld.

2009-UN-World-Drug-report

Trefwoorden: ,

12 reacties op De wereldwijde drugsmarkt

medionbox
24 oktober 2009 17:32

Amai p?,wreed…

lullo
24 oktober 2009 18:02

ah, ‘k dacht dat ge een webshop ging beginnen om weed en aanverwanten te verkopen

memame
25 oktober 2009 15:26

Wanneer gaan ze nu eindelijk eens doorhebben dat legalisatie de enige oplossing is. Voor jullie allen beginnen door te slaan en mij te stenigen: 1) ik gebruik, behalve sigaretten en alcohol, geen drugs. 2) ik bedoel ook niet dat we alles van cannabis tot heroine gewoon in de supermarkt moeten aanbieden, maar als vele drugs, desnoods in pil- of andere vorm, gelegaliseerd worden, gaat die 320 miljard naar de overheid. Die kunnen dat wel goed gebruiken me dunkt. Legalisatie zorgt ook voor een betere controle en indijking van gebruik. Er zal uiteraard nog steeds illegaal drugsverkeer zijn, maar het zal 1/1000 zijn van wat het nu is. Ik zie niet in wat het verschil zou kunnen zijn tussen een pint, een “wietdrankje” of een “coke-cola”, zeker niet als dezelfde regels gelden (niet rijden onder invloed, geen verkoop onder 18 enz). En kom alstublieft niet aanzetten met het argument verslaving, want als we dat straatje zonder einde ingaan zijn we alcohol, sigaretten, games, casino’s,… ook kwijt.

Jedike
25 oktober 2009 15:38

@memame , voor een stuk ben ik het daar mee eens. Maar sommige zaken zijn toch wel heel gevaarlijk spul. Ik denk dat legalisatie toch nog problemen zal geven. Maar idd “softdrugs” zou naar mijn mening moeten kunnen, maar dan niet gelijk in holland met hun achterdeur politiek. Verkopen in shops mag maar ze mogen het wel niet aankopen ?!?!?!?!? Hoe dan ook, het zal nog lang een probleem blijven volgens mij.

25 oktober 2009 17:41

Het probleem van legalisering in Belgi? zal duren tot na de vergrijzing, die erg grote bevolkingsgroep is heel conservatief op dat gebied, ?n katholiek op de koop toe. Zij bepalen grotendeels de politiek/bestuur. Eens die ouden van dagen er niet meer zijn komt onze generatie eraan, die op dat gebied veel liberaler is. In de periode 2010-2030 zal de vergrijzing het hardst toeslaan, we moeten dus nog even geduld hebben, tot ze na hun pensioen het loodje leggen.

dong dong
25 oktober 2009 18:35

Legalisering = goedkopere drugs en kan enkel als heel Europa legaliseert. Stel dat Belgie zou legaliseren dan komt heel Duitsland, Nederland, Engeland, Frankrijk, Luxemburg etc … hun boeltje hier verschaffen.
Maar ik pleit ook voor legalisering van drugs samen met grootse sensibiliseringscampagnes.
peace v

lullo
25 oktober 2009 20:16

Legalisering ? Wanneer gaan we nu eindelijk door hebben, dat als ze iemand tot meer dan 3 jaar gevangenis veroordelen, hem een beter een spuitje geven, dan hem onmiddellijk weer vrij te laten wegens tekort aan cellen. Op die manier gaan we snel door de drugsdealers (en ander krapul) zitten, en stop het probleem vanzelf.

Stont-eter
26 oktober 2009 10:39

Legalisering? De regeringen moeten gewoon kankerhard optreden tegen dit soort kaulo zooi. Legalisering zorgt voor meer onverlast:D rugsverslaafden, makkelijk inbraken doordat het legaal te koop staat in winkels, een gedoogd beleid hierover betekend meer mensen aan de drugs!
Regering lapt het aan hun laars als het gaat om harde aanpak tegen harddrugs.

dong dong
26 oktober 2009 12:38

Komaan gasten,
Er hangt zo een geconditioneerd imago rond “DRUGS”. Ik neem zelf geen drugs, maar bekijk het zoals het is. Drugs bestaat als sinds het begin van de mensheid en bestaat overal ter wereld. Het is heden ten dage een roesmiddel dat voor 90 procent wordt gebruikt tijdens de vrije tijd. Een klein percentage van de mensen die drugs gebruiken zijn eraan verslaafd. De grote problemen rond drugs komen er omdat het illegaal is. You have to face the facts: in de jaren 30 tijdens de drooglegging in de VS zijn er massa’s maffia oorlogen geweest en duizenden agenten gestorven. Hetzelfde gebeurt met drugs. Je kan er niet onderuit dat er mensen verslaafd zijn aan drugs of alcohol en de effecten voor je lichaam of voor je sociale omgeving zijn even nefast bij intense alcohol verslaving als bij een drugsverslaafde. Je geraakt in een sociaal isolement, verliest je job en zuipt of snuift je lichaam naar de kloten. Het legaliseren zal erg veel problemen oplossen en er is misschien een risico dat er ietsje meer mensen zullen gebruiken, maar naar mijn mening weegt het niet op tov de positieve aspecten die ermee gepaard gaan. Eens het legaal is kan je meer controle uitoefenen en kan je meer mensen helpen.
Sensibiliseren en legaliseren, dat is wat er te doen staat !

vertilt
27 oktober 2009 00:08

Is de site weer stil gevallen?

michielvnm
27 oktober 2009 21:02

mjah een paar posts en dan ineens weer een week nix…?

Theo
30 oktober 2009 22:08

roken is voor losers

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP