Sinterklaas met kameel

Regisseur Dick Maas (De Lift, Flodder, Amsterdamned) treft voorbereidingen voor een nieuwe film. De 56-jarige regisseur is momenteel bezig met de opnames voor De Botox-methode maar liet weten te werken aan een horrorfilm met als voorlopige werktitel Sint. Daarin trekt een moordlustige bisschop er op 5 december tijdens volle maan op uit om kinderen te ontvoeren en vermoorden.

Maas: “In wezen is Sinterklaas helemaal niet de lieve man die iedereen er van maakt. Het is hoog tijd dat zijn ware oorsprong eens wordt belicht.” Het scenario van Sint is klaar. De opnames vinden misschien deze winter al plaats. Het is het tweede project dat Maas op korte termijn wil draaien. De andere film is De Rekening, een thriller met Pierre Bokma en Gijs Scholten van Aschat in de hoofdrol. „Die film heb ik echter heel duidelijk op die twee acteurs geschreven”, vertelt Maas. „De opnames zijn erg afhankelijk van hun beschikbaarheid.”

Maas was lange tijd de enige Nederlandse filmmaker die zich waagde aan het horrorgenre. De Lift (1983) en Amsterdamned (1988) waren allebei grote bioscoophits. Zeker de eerste wordt nog steeds beschouwd als een mijlpaal in de Nederlandse filmgeschiedenis.

Op dit moment is Maas bezig met het filmen van De Botox Methode, zijn eerste Nederlandstalige productie in twaalf jaar tijd. De zwarte komedie, met in de hoofdrollen Sanne Wallis de Vries, Hadewych Minis en Bracha van Doesburgh, verhaalt over drie verveelde miljonairsvrouwen die een huurmoordenaar inschakelen om een overspelige echtgenoot uit de weg te ruimen. De Botox Methode gaat half december 2007 in première.

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP