Software: GOM Player is een gratis mediaplayer die ik graag bij je onder de aandacht brengen. Het programma biedt veel nuttige mogelijkheden. De GOM Player is veel kleiner dan de loodzware concurrenten als Windows Media Player en WinAmp. Dit komt omdat al die functies -die vrijwel niemand gebruikt- niet in deze mediaspeler zijn opgenomen. Dat betekent dat het programma veel minder geheugen opslokt, en de computer dus minder belast.

Speelt alles probleemloos af
En toch heeft GOM Player voordelen ten opzichte van die bekende namen. Het grootste pluspunt is dat er geen gebruik gemaakt wordt van codecs. Terwijl het kunnen afspelen van video en audio bij Windows Media Player en Winamp afhankelijk is van het al dan niet aanwezig zijn van de juiste codec op een computer, houdt GOM alles in eigen hand. Het speelt alle bekende en wat minder bekende formaten af. Geen gezeur dus dat die gedownloade film weer niet te bekijken is.

Afspelen verminkte videobestanden
Zelfs AVI bestanden die verminkt zijn kunnen vaak met deze speler afgespeeld worden. De GOM Player is de enige mediaspeler die deze techniek kan aanbieden, want hierop heeft de maker patent aangevraagd en gekregen.

Ondertiteling
En dan de ondertiteling. De meeste mensen willen graag hun gedownloade films ondertiteld hebben. Geen probleem voor GOM Player. Download ook een tekstbestand met ondertiteling, en GOM Player plaatst deze onder de beelden. De SMI, SRT, RT, SUB (IDX) formaten worden ondersteund. Je kunt zelfs de plaats waarop de titels getoond worden, de marges, het lettertype, de resolutie en de schaduw allemaal instellen. Als beeld en titels niet synchroon lopen is dat vrij eenvoudig aan te passen.
GOM Player (website) is een gratis mediaspeler dat zich kan meten met de andere programmas: VLC Player of BSplayer.

Uitgebreider artikel

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP