'Het Mysterie van Avignon' nieuw op Eén Wij zijn niet bepaald de personen om een tv-moment te plannen. Als er dan toch een bepaalde film, serie, documentaire op TV komt die het waard is om te kijken (volgens ons dan) melden wij dit hier en verder geen geleuter.

[VIDEO] ‘Het Mysterie van Avignon’ (La Proph?tie d’Avignon) is een mystery-reeks over een jonge vrouw die tegen wil en dank wordt meegesleurd in een maalstroom van geheimzinnige gebeurtenissen die verband houden met een voorspelling over de toekomst van de wereld. De serie is een combinatie van een fantastische thriller, een familiesaga en een liefdesverhaal.

Het verhaal begint op een nacht bij volle maan in het grootste Gotische gebouw van Europa: het Pauselijke paleis in Avignon. Een waterspuwer die aan één van de verdedigingsmuren van het paleis hangt, lijkt plots tot leven te komen en werpt een vreemde lichtgloed op de voeten van de jonge nachtwaker. De volgende morgen komt de nachtwaker om in een verkeersongeluk; de gloed is verdwenen. Vanaf dat moment zal het leven van Estelle Esperanza, de 28-jarige adjunct-curator van het paleis, drastisch veranderen.

Een paar dagen later komt Estelle ook zelf bijna om het leven wanneer een muur plots instort in de Erezaal, bij een renovatie die wordt geleid wordt David P?risse, Estelles vroegere mentor ?n minnaar. Estelle wordt op het nippertje gered door Olivier Royal, de hoofdopzichter van de restauratiewerken. Door het instorten van de muur, komt er een prachtig glasraam te voorschijn in de vorm van een rozet, die een wonderlijke gloed verspreidt. Louis, de grootvader van Estelle, realiseert zich onmiddellijk dat dit slechts de eerste stap is in de openbaring van de Voorspelling van Avignon, die naar men zegt de toekomst van de wereld onthult tot in het vierde millennium.

Louis heeft zijn hele leven gewijd aan die Voorspelling, en volgens hem duidt de ontdekking van de rozet op het begin van de laatste maancyclus. Als die compleet is, zal de Voorspelling getoond worden aan ‘degene met het pure hart’, per definitie iemand van de familie Esperanza, die nauw verbonden is met het mysterie van Avignon. En wie anders dan Estelle kan de ‘Uitverkorene’ zijn?

Estelle doet het verhaal eerst af als onzin, maar door een aantal andere mysterieuze gebeurtenissen wordt ze gedwongen om het toch te geloven. Daarom gaat ze met de hulp van een aantal bondgenoten op zoek naar de Voorspelling van Avignon, maar ze wordt in haar zoektocht gedwarsboomd door de Broeders van Judas, een genootschap dat zich het geheim wil toe-eigenen en daarbij niets of niemand ontziet. Estelle ontdekt al snel dat niet veel mensen te vertrouwen zijn, zelfs degenen die dicht bij haar staan. De zoektocht naar de Voorspelling van Avignon wordt zo een spannende strijd tussen goed en kwaad.

Het mysterie van Avignon, vanaf zaterdag 15 maart 2008 van 21:45 tot 22:40 op E?n.

[youtube sOwMkqI5xsM nolink]

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archief

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP