Jean-Pierre Van Rossem

Jean-Pierre Van Rossem (ex-junkie, ex-beursgoeroe, ex-kapitalist, ex-parlementslid, ex-gevangene en ex-schrijver) beweert in het?filmpje dat minister van begroting Freya Van den Bossche ooit aan de hero?ne zat. Over haar thesis: ze heeft deze zelf niet geschreven. Pure roddel?

Freya Van Den Bossche is de ontslagnemende Minister van Begroting die het Nederlandse kabinet stijf, truttig en kleinburgerlijk vond. Zal er een proces volgen voor smaad en eerroof van wat Jean-Pierre Van Rossem publiekelijk verklaart over Freya Van den Bossche?

Jean-Pierre Van Rossem, de opvallende Belg (lange witte haren, ernstig overgewicht, altijd een sigaret in de mondhoek) begon als een geniale wiskundestudent. Maar in zijn leven was hij ook een politicus, een ongelooflijke vrouwenverslinder, een multimiljardair ?n een oplichter. Van Rossem werd wereldberoemd door Moneytron, een systeem dat het verloop van beurskoersen zou kunnen voorspellen. Veel mensen stonden kapitalen af, die ze met behulp van dit systeem zou investeren, maar niemand heeft Moneytron ooit zien werken.

Uiteindelijk werd Van Rossem in 1995 veroordeeld tot vijf jaar wegens oplichting en fraude. Opmerkelijk was zijn veelzijdigheid: hij stond ook aan het hoofd van zijn eigen politieke partij ROSSEM (Radicale Omvormers en Sociale Strijders voor een Eerlijker Maatschappij), hij schreef boeken en baarde opzien met het werk Vrouwen (2609),waarin hij beschreef hoe hij tussen 1979 en 1985 het bed deelde met exact 2609 vrouwen.

Naast vrouwen en geld had Van Rossem nog een derde passie: auto’s. Hij had in zijn glorietijd tientallen Ferrari’s, waaronder een zeldame F40, vier Porsches, drie Jaguars, twee Rolls Royces en een Lamborghini.

E?n van zijn uitspraken: ‘Zelfs in een vliegtuig rook ik zoveel ik wil. Meestal komt de captain dan wat van zijn kloten maken, maar dat maakt geen enkele indruk op mij: ik blijf gewoon verder paffen. Ik ben een kettingroker: ik rook 2 pakjes per dag, waar en wanneer ik wil.’

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP