JP Van Rossem over zijn Ferrari's

Jean-Pierre Van Rossem was gisteren openhartig op Facebook, een foto uit de oude doos bracht hem terug naar de Grote Prijs van Monaco van 1989, “met op de achtergrond mijn toenmalig yacht “The Destiny” (3 deks, 55 meter, met helicopter) in de Moneytron kleuren. Naast mij staat mijn toenmalige vrouw, Rachida Bettar, met wie ik twintig jaar getrouwd was. Zij is de moeder van mijn jongste zoon Youri van Rossem. Ze draagt een “pièce unique” van Dior waarvan ik de prijs liever verzwijg omdat je er nog steeds een appartement of twee kan voor kopen. Op de voorgrond mijn toenmalige Ferrari F40 Competizzione en de neus van een Ferrari Testarossa. Ja, de tijden zijn financieel wel ooit eens anders geweest”.

001
krimineel.com

“Het bootje Kostte toen maar 89 miljoen dollar. En ik kreeg er 82 “Lego” ventjes bij, ook een kapitein, die ik alle 82 één vol jaar betaalde om maar één keer te varen van Genua naar Monaco. (Schuld van mijn vader van wie ik nooit Lego ventjes kreeg, laat staan bootjes; dus dan maar van de eerste keer in ’t groot gekocht). Omdat Rachida zeeziek werd heb ik er nooit nog mee gevaren. Zo verloederd was ik wel, ja!”

“Er waren 500 magnums champagne aan boord. Nice Matin had het over … 50.000 bottles. Zo ging dat.”

“Ieder weekend gingen we met 10 tot 12 Ferraris ergens koersen in een Ferrari Club. Leden van mijn kaderpersoneel mochten toen met één meekoersen. Zelf reed ik het meest met mijn F40, mijn 328GTB en mijn 412GT4.”

“Met mijn GTO reed ikzelf in 1989 de vierde of vijfde beste tijd op het circuit van Francorchamps, ondanks dat toen meer dan 40 nieuwe F40s aan de start kwamen. De meeste van die mannen konden toen niet aan een stuur draaien. Nu is dat al veel verbeterd. Op Zolder waren er eens in de 40 Ferraris ingeschreven voor een koers. Rachida was de enige vrouw die mee deed en ze kon goed aan een stuur draaien. Ze klokte de 12de tijd en alle venten achter haar weigerden te starten om niet te moeten bekennen dat ze in koers zouden worden voorbijgereden door een vrouw met een simpele 328GTB. Ze startte dus als 12de en …laatste op de grid, maar in koers stak ze er nog 5 voorbij om als 7de te eindigen. Tja, those were the days.”

Op de vraag: “Wat vind je eigenlijk van de onophoudende stijging van de beurs?” gaf hij de volgende raad;

Op de beurs spelen? Doe dat toch niet, op termijn kan je nimmer of nooit winnen van de zoveel beter geïnformeerde institutionele beleggers. Dan beleg je beter in een gok die je altijd moet winnen: investeer 25.000 euro in partijrossem; als we minstens 1 verkozene hebben krijg je in juni 2014 het dubbele terug (kunnen we makkelijk uit de dotaties betalen). Of je gelooft in mijn partij en je doet het, of je bent een angsthaas en je verkwanselt je kapitaal op de beurs.

Mensen moeten durven gokken. Ikzelf bv zou onmiddellijk 10 miljoen euro durven vergokken aan 2 tegen 1 dat cercle brugge in eerste klasse blijft, enfin, toch als ik nog 10 miljoen had. Al wie de gok spirit niet heeft wordt zeker nooit rijk.

Over zijn affiche voor de verkiezingen heeft JP ook al nagedacht: “zeven dwergen die hun broek afsteken om op hun potje te gaan met de koppen van een achterom kijkende beke, decroo, tobback, van besien, JMDD, BDW en Annemans. En achter hen in de kleren van Sneeuwwitje Nora La Divine die zegt: “Genoeg met kakken nu bende dwergen, in de pan zullen we jullie hakken!” Of iets in die stijl.”

Zijn laatste woorden:
“En al heb ik geen rooie kluit meer, ik ben veel gelukkiger dan toen. Pas nu beleef ik gouden tijden!”

002
krimineel.com

Trefwoorden: , ,

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP