[LEESVOER/AFBEELDINGEN/VIDEO] In Midden-Amerika huist de mythische geitenzuiger, Chupacabra in het Spaans. Hij zuigt het bloed uit geiten. En kippen. Wat is dit mysterieus dier, een mislukt proefdier dat gemuteerd is, enkel en alleen een mythe of een buitenaards wezen?

Wat is het?
El Chupacabra is een dier dat leeft in zuid- centraal Amerika. Het dier is al over de volledige wereld eens gesignaleerd maar komt het meest voor in deze streken. Naar het schijnt zou het dier kunnen vliegen en drinkt het bloed, geen mensenbloed voor zover bekend, meestal geitenbloed, daardoor wordt het dier soms wel Goatsucker genoemd. Daardoor heeft het dier zijn faam behaald omdat deze vele geiten doodde door het bloed ervan op te drinken. Chupacabra is een Spaans woord en betekent in het Nederlands Geitenzuiger of in het Engels Goatsucker. Sommigen zeggen dat dit dier meer populariteit zal krijgen dan het monster van Loch Ness. Het dier is al vele malen gezien maar is nog nooit gepakt kunnen worden.

Op wat lijkt het?
El chupacabra lijkt op een mens. Alhoewel de bronnen verschillen, lijken de beschrijvingen toch allemaal op elkaar. Het heeft slagtanden, die hij gebruikt om bloed te kunnen drinken. Op zijn rug hangen korte “vleugeltjes”, die hem waarschijnlijk de kracht geven om even te vliegen. Sommige mensen zeggen dat het daadwerkelijk vleugels heeft met een breedte van enkele meters. Het heeft geen staart en is zo’n 120cm groot. Het heeft 2 grote armen met klauwen aan de handen. Het kan beschreven worden als een kruising tussen de mens, aap en een vogel met de vleugels, met de slagtanden van een vampier en de kracht van een panter.

(tekeningen gemaakt aan de hand van getuigenverklaringen)

Image Hosted by ImageShack.us

Waar komt het vandaan?
Hiervoor zijn verschillende verklaringen. Sommigen zeggen dat het buitenaardse wezens zijn die hier op aarde werden achtergelaten of weggelopen zijn van hun moederschip en anderen zeggen dat het een dier is dat lijkt op een mens, terwijl dan weer anderen zeggen dat het helemaal niet bestaat. Een andere hoeveelheid mensen zegt dan weer dat een experiment van de overheid mislukte en dat het beestje dus op de loop is gegaan.

Image Hosted by ImageShack.us

Waarom dan al die drukte rond het dier?
El chupacabra is in populariteit gegroeid nadat het geiten en andere dieren doodde. Er zijn al verschillende karkassen gevonden waar er geen bloed meer in zat waar het diertje gesignaleerd werd.

Image Hosted by ImageShack.us

Waar leeft het?
El Chupacabra leeft in zuid Amerika en Puertorico maar is al op verschillende plaatsen in de wereld gesignaleerd. Het leeft ondergronds in grotten, in Puertorico zijn er veel grotten dus het diertje voelt er zich thuis. Er zijn ook veel van deze dieren gesignaleerd in Miami en Florida.

Image Hosted by ImageShack.us

Feiten:
De angst voor El Chupacabra is enorm toegenomen. In Mexico hebben verschillende mensen geprobeerd om deze dieren uit de grotten te jagen door deze in brand te steken. Er is wel ongerustheid dat door deze branden het ecosysteem zal beschadigd worden.

Image Hosted by ImageShack.us

De Mexicaanse Overheid heeft het standpunt ingenomen dat El Chupacabra het resultaat is van actieve verbeelding van bange mensen. Die mensen zouden volgens hen een hond gezien hebben die de geiten aanvielen.

Mensen die zelf slachtoffer worden van dit dier worden niet of nauwelijks geloofd. In een van de verklaringen lezen we het volgende: “Het dier sprong door ons venster en viel een pluchen beer aan”. Een ander verhaal kwam van een jonge vrouw die beweerde dat ze aangevallen werd door een dier met hoorns en vleugels. De vrouw ging naar het politiekantoor en toonde hen de sporen van de tanden in haar nek, de vrouw beweerde dat deze door El Chupacabra gemaakt waren, maar de politie trok haar verklaring in twijfel en de zaak werd in de doofpot gestopt.

Door dit voorval in het dorp van de vrouw brachten ze een team samen van 15 mensen die het beest zouden proberen te vangen. Ze gingen naar een boerderij waarvan ze dachten dat El Chupacabra had bezocht. Het enige dier dat die nacht werd gevangen waren enkele honden. De mensen in Mexico geloven nog steeds dat het dier daar rondloopt en zich voed met bloed.

Image Hosted by ImageShack.us

In de buurt van Clearwater, Florida, werden 69 verminkte dieren aangetroffen. Onder hen waren karkassen van geiten, kippen, eenden en ganzen. De officieren van de politie beweerden dat dit grote honden de dader waren. Maar de lokale bevolking steekt de schuld op El Chupacabra.

Een jongeman zag het dier vanaf zijn balkon en gaf de autoriteiten een goede beschrijving van het dier. El Chupacabra was in zijn tuin gedrongen en doodde daar een geit, al het bloed was alweer weg.

Een 15-tal mensen zagen in de buurt het dier. Dit was zo opmerkelijk dat de televisie er een uur live coverage van uitzond. Het dier is daar zeer bekend en zelf vind je er genoeg souvenirs, T-shirts en petten waar de afbeelding van het dier op staat.

Image Hosted by ImageShack.us

Conclusie:
Hoewel de overheden beweren dat het om honden gaat, geloven de mensen dat dit niet zo kan zijn. De overheden hebben niet kunnen aantonen dat dit van honden kwam. Is er een verband met de verminkte dieren, niemand weet het. Dat er een dier bestaat die deze praktijken doet werd hierboven al bewezen, maar toch heeft niemand het kunnen vangen, ook is niemand er in geslaagd om er een foto van te nemen. Heeft de overheid geheime experimenten uitgevoerd? Dit kan ook de verklaring zijn, alleen hebben we hiervoor ook geen bewijs. Dit mysterie blijft dus voorlopig onopgelost.

Chupacabra vastgelegd op film?

Trefwoorden: , , , , , , , , ,

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP