Over

Over

Wie of wat zijn we?

Uit onderzoek kwam een interessante conclusie naar voren: veel bezoekers van weblogs gaven aan dat ze nog nooit van de term blog hadden gehoord. Dit is dus zo een (onafhankelijk) weblog, een digitaal clubhuis dat het internet afstruint om vreemde, opmerkelijke, schokkende, ontroerende, abnormale, bizarre, ongewone en opvallende berichten op te sporen en te (her)publiceren.

We trekken ons van hypes niet veel aan en proberen met hart en ziel te bouwen aan een spannend platform met een scherp kantje, een onverwachte twist, een verrassende invalshoek.

Sommige items zijn gewaagd, gestoord, grappig, vreemd, pikant of laag bij de grond. Maar ook serieuze berichten met een hoog cultureel gehalte m.b.t. kunst, natuur, architectuur, milieubehoud of enig ander onderwerp dat de westerse beschaving enigszins in het licht stelt. Wat wij doen is inspelen op de primaire levensbehoeften van de eigenwijze man en een paar coole vrouwen.

De dagelijkse sleur neemt ons mee. Maandagmorgen moet je weer het bed uit. Je haasten naar je werk/school om niet te laat te komen. Dinsdagmorgen hetzelfde verhaal etc. De verplichtingen die aanvoelen als een vrijheidsbeperking. Routine, wachtlijsten, vervelende werkgevers en leraren, hoge werkdruk, studeren, files, gefrustreerd in de auto, dagelijkse kost, het schiet niet op. Na een lange school of werkdag kom je moe thuis. Je ploft neer in de zetel, eet wat, kijkt tv of gaat voor de pc zitten. Het ideale moment om even aan de opgefokte maatschappij te ontsnappen. Het is onze bedoeling om je te verrassen, jouw triestig bestaan een beetje op te fleuren.

Kriminelen:
Décé (blogger|hoofdredacteur*)
Andaloser (blogger**)
JensG (webmaster***)
Stifler (blogger****)
Destroboy (blogger*****)
Problem (columnist|blogger******)
B@RTM@N (blogger*******)
Greg (blogger|eindredacteur********)
Crowlix (blogger*********)
jhonnik (blogger**********)

In veel streken gebruikt men het woord ‘crimineel’ als catchphrase, wat zoveel betekent als ‘buitengewoon’.
Krimineel – lange tijd geliefde uitroep van discjockeys om te zeggen dat een bepaalde plaat zo goed is. (Ensie.nl)

De domeinnaam crimineel was niet meer vrij. Krimineel daarentegen wordt door velen met de letter k geschreven, en die URL’s (.com, .nl, .be en .eu) waren beschikbaar. Op 11 augustus 2006 werd de site gelanceerd.

Toen krimineel zich verder ontwikkelde werd het tijd voor een logo. Eén dat hedendaags, dynamisch, jong en fris oogde maar tegelijkertijd ook kwaliteit en degelijkheid uitstraalde. Er werd in augustus 2009 dan ook een wedstrijd opgestart in samenwerking met Brandsupply.nl, een online vraag en aanbod marktplaats voor creative services (logo, website design, bedrijfsnaam, etc.).

Er ontstond discussie tussen de ontwerpers over onze slogan. We schreven sinds het ontstaan van krimineel, ‘jouw dagelijkse sleur breker’. Er werd gesuggereerd dat ‘jouw dagelijkse sleurbreker’ correcter was. Naast onze slagzin gebruiken we ‘ontsnapt sinds 2006’. Ook deze schrijfwijze werd in twijfel getrokken. Het zou correcter zijn om ‘ontsnapt in 2006’ te schrijven.

Om duidelijkheid te scheppen namen we contact op met onzetaal.nl, een genootschap dat taaladvies verleent.

Hun reactie:
Als u met uw slogan wilt uitdrukken dat uw weblog de dagelijkse sleur (door)breekt, is ‘dagelijksesleurbreker’ juist. ‘Dagelijkse’ heeft alleen betrekking op ‘sleur’; daarom wordt het binnen het geheel ‘dagelijksesleurbreker’ aan ‘sleur’ vast geschreven.

Met ‘ontsnapt sinds 2006’ is niets mis, als je ‘ontsnapt’ opvat als een bijvoeglijk naamwoord in de betekenis ‘vrij, op vrije voeten’ of als verkorte weergave van ‘aan het ontsnappen’.

namens de Taaladviesdienst
R. de Bruyn

krimineel.com

Ontwerpster ‘Tiff’ van crea-tiff.nl overtuigde met haar ontwerp. De slogan ‘jouw dagelijksesleurbreker’ is wat de handboeien uitstralen, eindelijk eens wat tijd voor jezelf. Het symboliseert tevens ook onze andere slagzin, ‘ontsnapt sinds 2006’. Een variant op het Engelse ‘since 2006’, maar dan met een ‘kriminele’ knipoog.

Rond november 2009 kwam er verontrustend nieuws van MafiaBlog.net, een weblog dat sinds 2004 tot de bekendste van België hoorde. De eigenaar/blogger ‘Bieme’ hield het na 5 jaar voor bekeken. Het blog was tanende, waardoor bezoekers begonnen af te haken. Aangezien M A F I A in lijn lag met onze berichtgeving, begonnen we te onderhandelen. Op 1 januari 2010 was het raak, MB veranderde van eigenaar.

Details over de transactie werden niet vrijgegeven, er werd verder geblogt op MafiaBlog. Wat echter betekende dat Krimineel op pauze ging, aangezien twee blogs van inhoud voorzien niet haalbaar was met 1 blogger.

Krimineel.com en Mafiablog.net smolten bij herlancering – met een nieuwe layout – samen tot één blog. Krimineel.com werd hierbij de primaire URL. Mafiablog.net blijft tot vandaag bereikbaar via de oude URL.

We proberen elke dag een 5-tal berichten te publiceren maar dit kan wel eens fout gaan. Daarom ontvangen we talent met open armen.

We zijn geen stel criminelen, maar gewoon krimineel goed in (bijna) alles wat we doen. Mocht het je hier bevallen, dan nemen we dat jou niet kwalijk, en waarom zouden we, wij zijn zelf verantwoordelijk voor deze vergissing.

* capo dei capi
** beestfeest
*** wonderboy
**** tettenzot
****** old skooler
******* gek, onvoorstelbaar gek
******** Ufoloog
********* van Uustakkerr
********** Filmfanaat
*********** Shocker

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP