Omgekeerde pincode ingeven

Er circuleert zowel via e-mail als op internetfora een bericht waarin wordt beweerd dat, als een gebruiker van een geldautomaat wordt bedreigd, de gebruiker de pincode achterstevoren zou kunnen invoeren. Dit zou dan leiden tot de gevraagde geldopname en tegelijkertijd tot een melding aan de politie. Het bericht roept op tot verdere verspreiding van deze informatie of het doorsturen van de e-mail aan zoveel mogelijk adressen.

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) benadrukt dat het ‘omgekeerde pindoce’ bericht pertinent onjuist is. Er is op geen enkele manier in het systeem ingebouwd dat het invoeren van de omgekeerde pincode leidt tot het alarmeren van de politie. Ook zal de transactie niet tot stand komen. Het achterstevoren invoeren van de pincode zal slechts leiden tot het bericht dat een onjuiste code is ingevoerd.

==== TEKST van email ====

Subject:
EEN TRANSACTIE AAN EEN GELDAUTOMAAT … ZEER BELANGRIJK!
DEZE KLEINE INFORMATIE KAN VAN GROOT NUT ZIJN …

Indien U ooit gedwongen wordt om geld af te halen aan een geldautomaat om daarna te overhandigen aan uw belager, weet dat ALS U UW PINCODE ACHTERSTE VOREN INBRENGT ( b.v. indien uw code 1234 is dient U 4321 als code in te tikken) de machine erkent dat U de code met opzet achterste voren hebt ingevoerd.

U krijgt inderdaad het geld maar tegelijkertijd wordt de politie verwittigd

dat U bedreigd/bestolen wordt. De politie kan U in dit geval dus ter hulp komen. Deze nuttige informatie werd via de TV vrijgegeven en het blijkt dat slechts weinig mensen hiervan op de hoogte zijn.

DAAROM IS HET RAADZAAM OM DIT BERICHT DOOR TE STUREN
=========

TIP: probeer het niet drie keer want dan blokkeert uw bankkaart.
Wel doen als er een krimineel achter u staat.

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP