Van Diemen's Land

[TEKST] Kijkers in Australi? hebben tijdens een premi?re van een film over een Tasmaanse kannibaal letterlijk gekotst. ‘Van Diemen’s Land‘ gaat over het waar gebeurd verhaal van een man die in 1822 ontsnapt op het eiland Sarah in het gezelschap van zeven andere veroordeelden. Filmmaker Jonathan Auf Der Heide is verrast over de sterke reacties van de kijkers. “Ik had nooit gedacht dat mensen zouden kotsen bij het zien van de film. Er is ook al een koppel flauw gevallen na het zien van de eerste moordsc?ne”, aldus Auf Der Heide.

“Toch is het opmerkelijk want we hebben bewust grof geweld vermeden. Vandaag zijn er meer gewelddadige films in de zalen te zien dan de mijne. Waarschijnlijk vinden kijkers het gruwelijk omdat we geprobeerd hebben om zo authentiek mogelijk te zijn. We hebben dus geen extra bloed gebruikt om het allemaal wat erger te maken maar we hebben de moorden zo realistisch mogelijk in beeld gebracht. En ja, een moord kan soms gruwelijk zijn.” De regisseur wilde verder kijken dan de gruwel. Hij ging op zoek naar de beweegredenen waarom mensen elkaar vermoorden. “Het fascinerende aan het verhaal van Alexander Pearce is dat er nog een menselijke kant zit aan alle gruwel door de extreme omstandigheden waarin hij zat.”

De filmmaker is al sinds zijn achttiende in de ban van het verhaal over de Ier die naar Van Diemen’s Land gestuurd werd. Dat was zijn straf voor het stelen van zes paar schoenen. Auf Der Heide die zelf opgroeide op Tasmani? hoorde over de legende van Pearce toen hij rondtrok op het eiland Sarah. Hij werd toen vooral geraakt door het enorme contrast tussen de oneindige pracht van het eiland en de gruwel van wat er ooit plaats gevonden heeft. “Mijn mond viel open van verbazing toen ik het verhaal over Pearce hoorde”, besluit Auf Der Heide.

(bron: hln.be)

Trefwoorden: , , , , , ,

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archief

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP