Buiten De ZoneRwina?

[VIDEO] ?Rwina? is een humoristisch tv-programma waarin sketches op een grappige en zelfrelativerende manier de gelijkenissen en de verschillen tussen mensen van allerlei culturen laten zien. Pietje Horsten, actief als regisseur bij de VRT, nam vier jaar geleden het initiatief om een theaterproject met allochtone jongeren op te starten. Uiteindelijk leidde dat tot twee zeer succesvolle theaterproducties bij ?t Arsenaal in Mechelen. Voor E?n werden vijf afleveringen gemaakt van elk 25 minuten. De afleveringen zijn opgevat in verscheidene sketches waarin allochtone en autochtone jongeren zonder theateropleiding de hoofdrol spelen. ,,De verhalen komen in hoofdzaak van de jongeren zelf”, zegt Pietje Horsten. ,,Het gaat over de verschillen tussen culturen, over vooroordelen van beide kanten en over denken in clich?s.”

De reeks toont jongeren – allochtonen ?n autochtonen – die samenleven in de stad Mechelen. Alle personages hebben een eigen karakter en worden als individuen in beeld gebracht. Het is een wervelend geheel van uit het leven gegrepen gebeurtenissen dat dankzij de ?streetstyle?-cameravoering niets van zijn spontaniteit verliest. Nu eens grappig, dan weer wat ernstiger, maar steeds met de nodige (zelf-)relativering.

De cast van ?Rwina? bestaat uit mensen van verschillende achtergronden en afkomst. De acteurs hebben Marokkaanse, Turkse, Algerijnse, Armeense en Vlaamse roots. Op twee jongeren na zijn ze allemaal geboren en getogen in Vlaanderen, de meesten zelfs in Mechelen, waar de reeks zich afspeelt.

De schrijversploeg bestaat uit ervaren en minder ervaren scenaristen, uit ?oude? en ?nieuwe’ Vlamingen. Elke aflevering behandelt een leeftijdsoverschrijdend en universeel thema:

1. Liefde en geluk
2. Werk en school
3. Geld en materialisme
4. Vakantie en vrije tijd
5. Imago en looks

Rwina staat voor chaos en dat is eigenlijk wat het is, een fantastische chaos. Het belooft een sketchprogramma te worden dat zou aanleunen bij het jongerenprogramma Buiten De Zone. Hun alledaagse belevenissen zien we vanaf maandag 17 maart 2008 op E?n.

Rwina Burqa Barbie
[youtube 5gkeCV4nPDg nolink]

Rwina overkom(t) je
[youtube sT2zfiduQ5A nolink]

Rwina huisjes huren
[youtube F8Zuqvv830o nolink]

RWINA pennenzak

RWINA nieuw vriendje?

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archief

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP