Splinter

[VIDEO/AFBEELDING] Een creatieve geest heeft een exterieur design van hout gemaakt. Het gaat om een project van Joe Harmon, een student industrieel ontwerp van de North Carolina State-universiteit (verenigde staten) , die wil uitvissen of het mogelijk is zo’n houten bak snelheden van 386 km/u te laten halen. Het 1200 kg zware, 600 pk sterke sportieve concept met double-supercharged middenmotor is behoorlijk goed uitgedokterd.

“Hout is een wonderbaarlijk materiaal om mee te werken. Het heeft een betere sterkte/gewicht-verhouding dan aluminium of staal en beschikt over een beweeglijkheid die vele verschillende soorten constructietechnieken mogelijk maakt. Reken daarbij nog dat uitzicht en die geur… Uniek”, kan de 27-jarige Joe Harmon zijn enthousiasme nauwelijks onder stoelen of banken steken.

Het grootste praktische bezwaar is de warmte die wordt gegenereerd door onderdelen als motor en uitlaat, en de stevigheid van de gebruikte materialen. Voor wat betreft de hitte, die normaal gesproken niet zo?n goede vriend is van het brandbare hout, zijn er allerhande overkappingen, hitte-schilden en warme-lucht-ontsnappingsroutes uitgedokterd.

Harmon beseft dat het een huzarenstukje zal zijn om zijn troetelkindje ooit op de markt te brengen. “Ik twijfel er niet aan dat er veel interesse voor zou bestaan, maar vrees ervoor dat de meesten het toch te gevaarlijk zullen vinden.” Zijn creatie – ‘de Splinter – zou later dit jaar (2008) af moeten zijn.

Harmon niet de eerste die op het idee komt om een houten auto te maken, we hadden eerder al de Oekra?ense semi-cabrio.

Offici?le website
Op het ?Building the Splinter? blog krijg je dagelijks nieuws over het bouwen van de wagen.

1

Splinter motor
[youtube dwMZjJ51PQs nolink]

2

3

4

5

Building the Splinter 14 janurai 2008
[youtube l7py0sqBQ6c nolink]

6

7

8

Building the Splinter 15 januari 2008
[youtube 7zkSoeFc1d4 nolink]

9

10

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archief

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP