Dating

[TEKST] Datingsites springen als paddenstoelen uit de grond. Mensen zijn op zoek naar liefde en daar wordt handig op ingespeeld. Het traditionele biertje en flirten met ‘Jan en alleman’ in de bar is nog niet van de baan, alhoewel de eerste knipoog tegenwoordig vaker wordt gegeven via een eerste mail als reactie op een voor jou aantrekkelijk profiel.

1. Plaats een recente foto
Op datingsites worden veel tips gegeven om een goede foto te plaatsen. Vermom jezelf niet als een fervente mountainbiker, want mensen willen je gezicht zien. Kies een scherpe foto en kijk vriendelijk. Logisch, want een negatieve uitstraling trekt geen sprankelende liefde aan. Hieraan wil ik toevoegen dat je een goedlijkende foto uitkiest. Wees eerlijk. Presenteer jezelf zoals je er nu uit ziet om verspilde energie en teleurstellingen van beide partijen te voorkomen.

Afgeknapt op de eerste date
Josien heeft al 2 weken lang gemaild en gebeld met de man die zij via internetdating heeft ontmoet. Haar deurbel gaat en met een lichte spanning doet zij de deur open. Zij is 1.80 en verwacht in de ogen te kijken van een even zo lange, aantrekkelijke en aardige man. In plaats daarvan glijden haar ogen in luttele seconden omlaag en probeert ze haar irritatie beleefd te verbergen. Hij is zeker 10 cm korter dan zij en 10 jaar ouder dan op de foto. Dit is een overduidelijke afknapper. Het ergste is nog dat hij steevast blijft ontkennen dat hij een verkeerde foto op zijn profiel had gezet. Ja, de foto is vanuit een bepaalde hoek genomen door mijn neef de fotograaf!

2. Waarheidsgetrouw profiel
Zorg ervoor dat je profiel waarheidsgetrouw is geschreven en let niet op het aantal hits wat je krijgt op je profiel. Het gaat niet om populariteit, maar om kwaliteit. Op ieder potje past een dekseltje en de truc is om de pot of de deksel duidelijk en gedetailleerd te omschrijven, zodat je van ver te herkennen bent.

3. Blijf te allen tijde positief, helemaal jezelf en stel vragen
Een positieve uitstraling trekt alles aan wat je hartje begeert. Blijf in al je mail- en belcontact jezelf en stel vragen wanneer je de ander niet begrijpt. Het doen van aannames is menselijk, maar ook hier is het weer belangrijk om elke twijfel weg te nemen, voordat je wordt teleurgesteld door de werkelijkheid.

4. Laat jezelf zien in al het contact
Omdat het contact vaak begint met een mail en je vervolgens een aantal keer heen en weer mailt, is het belangrijk om te onthouden dat bepaalde nuances via de mail lastiger worden overgebracht. Humor is hier een goed voorbeeld van. Het kan zijn dat de grap niet overkomt maar hij kan ook juist goed overkomen en dus bijdragen aan ‘de klik’. Dus laat een mogelijk onbegrip je niet tegenhouden om te laten zien wie je bent en verwerk ook jouw humor in elk contact dat je hebt. Bij onbegrip worden er hopelijk vragen gesteld door je gesprekspartner en wordt het duidelijk of het wel of niet in goede aarde is gevallen.

5. Ga niet in op negatief commentaar
Sommige mensen hebben binnen het ‘internetdatingsspel’ de vervelende trek om negatief commentaar te mailen, omdat zij zelf gefrustreerd zijn in de liefde. Laat dit over je heen komen en laat je niet verleiden tot het schrijven van een reactie. Dit is verspilde moeite. Richt je in plaats hiervan op positieve dingen.

6. Ga snel voor de eerste date
Gebruik het internetdaten als een eerste knipoog en ga na het eerste mailcontact zo snel mogelijk voor een face-to-face date. Zie het internetdaten als een krukje om net die ene mooie vaas te pakken waar je niet bij kon komen, maar die nu binnen handbereik is om er een prachtige bos bloemen in te zetten. Een eerste date vertelt jou veel meer over de ander dan al het mail- en belcontact bij elkaar. Bovendien vertelt het je wat je wilt weten. En dat is of ‘het klikt’.

(bron: sochicken.nl)

Trefwoorden: , , , , , ,

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archief

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP