The Simpsons Movie
Terwijl ik het niet hoog op heb met de Simpsons film,?vind de rest van de wereld hem blijkbaar wel goed. Een tv-serie die een vervolg krijgt op het witte doek, het is niet altijd een garantie op succes. De populaire animatiereeks ‘The Simpsons’ heeft er geen probleem mee. De allereerste film is wereldwijd een schot in de roos. De fans hebben er lang naar uitgekeken en trekken nu massaal naar de bioscoop.

The Simpsons Movie: nieuw Belgisch record voor een animatiefilm in Belgi?

Niet minder dan 50.000 toeschouwers gingen naar The Simpsons Movie kijken tijdens de openingsdag. Met een fenomenale opbrengst van 260.099 Euro op 1 dag, veegt de gele familie?het vorig openingsdagrecord voor een animatiefilm van tafel. Hier moest: ‘Shrek 2’ de duimen leggen dat tot dan de onbetwiste nummer ??n was met een openingsopbrengst van 236.000 euro.

The Simpsons Movie: 49 miljoen euro in openingsweekend VS

Het debuut van de familie Simpson heeft in zijn openingsweekend in de Verenigde Staten en Canada ongeveer 49 miljoen euro opgeleverd. Hierdoor duikt de film in de top drie van grootste recette voor een tekenfilm. Alleen ‘Shrek 3’ en ‘Shrek 2’ deden beter met 83 en 74 miljoen euro.

De film ging ook in 70 andere landen in premi?re en daar zijn de resultaten ook schitterend.

Wat me opvalt is dat de film in Amerika de records niet breekt. Heeft dit te maken met het feit dat de Amerikanen de nieuwere reeksen al hebben gezien die steeds slechter worden? Want in de polls van meest geliefde afleveringen bleek de laatste uit 1997 te dateren (Homer?s Phobia, waarin Homer met zijn grootste vrees wordt geconfronteerd: homo?s). Dat betekent dat in de tien seizoenen tot heden geen enkele afleveringen een top-25 plaats wist te behalen.

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP